Αθλητικές Μάσκες και Covid 19 ;

Αθλητικές Μάσκες και Covid 19 ;

Είναι οι μάσκες ποδηλασίας με φίλτρο άνθρακα αποτελεσματικές κατά του Κορωνοιού ;

Από το ξεκίνημα της ιστορίας με τον Κορωνοιό οι ειδικοί τάσσονται υπέρ της σωματικής άσκησης με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Έτσι η ποδηλασία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς όλο και περισσότεροι έψαξαν τον τρόπο να ασκηθούν εκτός σπιτιού, τηρώντας ταυτόχρονα το social distancing.

Καθώς ολοένα και περισσότεροι ασκούμενοι βγήκαν στο δρόμο και ταυτόχρονα η στάση υπέρ της χρήσης μάσκας άλλαξε, η ποδηλασία έγινε δυσκολότερη. Δυστυχώς οι κοινές μάσκες από ύφασμα δυσκόλεψαν την αναπνοή κατά την ποδηλασία. Ευτυχώς μια ειδική μάσκα ποδηλασίας ήρθε να δώσει τη λύση στο πρόβλημα και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ποδηλάτη.

Δημοφιλείς μάσκες ποδηλασίας στην αγορά με προστασία κατά του COVID

Οι μάσκες θεωρούνται αποτελεσματικά εργαλεία  κατά της εξάπλωσης του ιού κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά βαμβακερές, από  neoprene, καθώς και υφασμάτινες οπότε το ερώτημα είναι το πώς να διαλέξει κάποιος την πιο  κατάλληλη. Ας δούμε παρακάτω τις διαθέσιμες επιλογές με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Βαμβακερές μάσκες

Οι βαμβακερές μάσκες δεν εφαρμόζουν καλά γύρω από το στόμα και τη μύτη. Επίσης, δεν φιλτράρουν αρκετά τον αέρα κατά τη διάρκεια της αναπνοής οπότε δεν σε προστατεύουν τόσο όσο προστατεύουν τους άλλους από τα δικά σου μικρόβια.

Μάσκα προσώπου από Neoprene

Οι μάσκες προσώπου από Neoprene με βαλβίδες είναι επαγγελματικές μάσκες για φανατικούς ποδηλάτες. Είναι καλύτερη λύση για το χειμώνα και το φθινόπωρο. Συγκρίνοντας τες με τις ποδηλατικές μάσκες από πολυεστέρα, το neoprene μπορεί να σε κρατήσει ζεστό στο κρύο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Οι μάσκες προσώπου από Neoprene χρησιμοποιούνται επίσης σε εργασίες εκτεθειμένες σε ρίπους όπως κηπουρική, ξυλουργική κλπ διότι το neoprene είναι υλικό ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Ποδηλατικές μάσκες από δικτυωτό ύφασμα (Mesh Cloth)

Καθώς οι μάσκες από δικτυωτό ύφασμα αποτελούνται από ελαφρύ πολυεστέρα, είναι άνετες και εφαρμόζουν καλά στο σχήμα του προσώπου. Το κέλυφος επίσης πλένεται. Τέλος είναι πιο δροσερές και αθλητικές από τους άλλους τύπους μάσκας.

Οι Ποδηλατικές μάσκες από δικτυωτό ύφασμα για προστασία κατά του COVID-19 μπορούν να προσαρμοστούν στο πρόσωπο (μύτη/μάτια) πχ με nose clips ή ear loops, οπότε μπορεί να επιτευχθεί τέλεια εφαρμογή. Εφαρμόζουν ακόμη καλύτερα σε ανθρώπους που φοράνε γυαλιά, διότι οι βαλβίδες αναπνοής εμποδίζουν το θάμπωμα των φακών οράσεως.

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη μάσκα με φίλτρα ;

Οι μάσκες με φίλτρο άνθρακα, φιλτράρουν το 95 % των σωματιδίων του αέρα που αναπνέουμε. Σημειώστε ότι πολύ λίγες μάσκες μπορούν να φιλτράρουν το 100% των σωματιδίων και στις πιο πολλές περιπτώσεις, τέτοιου είδους μάσκες (να φιλτράρουν 100% των σωματιδίων) δεν είναι απαραίτητες. Όσον αφορά στην προστασία κατά της εξάπλωσης του COVID-19, οι μάσκες άνθρακα σταματούν ακόμη μικρότερα σωματίδια από τον ίδιο τον ιό.